Abaza Peyniri, Sakarya Taraklı yaylalarının eşsiz doğasında taze kekiklerle beslenen keçi, koyun ve ineklerin sütleri ile yapılıyor. Büyük bir titizlikle üretilen Abaza peynirlerinin öyküsü, yüzlerce yıllık bir geçmişe dayanıyor. Türkiye’nin İç Batı Anadolu bölgesinde (Sakarya, İzmit, Bolu, Düzce bölgesinde) daha yoğun yaşayan Abazaların geleneksel üretim yöntemleri, peynirlerin bugünkü lezzetine erişmesinin temel sırrını oluşturuyor. Yılın her ayı peynirler, sütün mayalanması ve pıhtının haşlanması, ardından da şekil verilip salamuraya atılması yoluyla sadece süt ve maya ile üretiliyor. Abaza Peyniri’ni kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz.
Menşei
TÜRKİYE
İçindekiler
Pastörize inek sütü(laktoz içerir),peynir mayası,tuz.
Alerjen Uyarısı
Laktoz içerir.
Saklama Koşulları
3-8 °C muhafaza ediniz.
Kargo Ücreti |
|
Yorum bulunamadı.
Bu ürün için yorum bulunamadı. Yorum yapmak için ilk olun!